• Laagste prijsgarantie
  • Snelle levering

Barbecue

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

5 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

5 producten

Barbecue kopen

Met een barbecue breng je je keuken naar buiten, doordat je lekker in je tuin kunt koken. Op een bbq kun je allerlei gerechten klaarmaken met zowel vlees als vegatarische ingrediënten. Veel mensen zien barbecuen als een sociale activiteit waarbij je gezellig samen eet en borrelt. Op onze webshop vind je een selectie met bbq's van verschillende merken waar wij mee samenwerken. Vind je hierbij niet een geschikte bbq, dan kun je op bbq.nl het grootste aanbod met barbecues van Nederland vergelijken.

 

Verschillende types bbq's

Er zijn verschillende types bbq's en de meest bekende zijn de houtskool bbq, de elektrische en gas barbecue en buitenkeukens. 

Houtskool bbq

Het meest bekende type en ook het klassiekste type is de houtskool bbq. Dit type is verkrijgbaar in allerlei groottes, vormen, kleuren en maten te verkrijgen en werkt op houtskool en briketten. Het houtskool wordt aangestoken en geeft warmte, waardoor het eten klaargemaakt wordt. Met houtskool bereik je zeer hoge temperaturen en tevens geeft het houtskool een lekkere rokerige smaak aan het eten. 

Gas barbecue 

Een gas barbecue heeft als grote voordeel dat het direct warm is en verwarmd het eten aan de hand van gas. De barbecue zit met een slang aan een gasfles verbonden en werkt meestal met draaiknoppen om het gas hoger of lager te zetten. Dit type geeft minder rook dan één met houtskool, wat handig kan zijn wanneer je in een stad woont en tevens is hij beter te controleren omdat er geen hete kolen vanaf kunnen vallen.

Elektrische barbecue

Bij een elektrische barbecue werkt de bbq op stroom en hoef je hem alleen maar in het stopcontact te stoppen en dan wordt er een grillplaat opgewarmd waarop je het eten kunt bereiken. Het voordeel is dat hij niet met open vuur werkt, waardoor je minder rookontwikkeling hebt en hierdoor is hij ideaal voor op een balkon of terras. Een nadeel is dat je altijd stroom moet hebben en hem dus niet makkelijk mee kunt nemen in een park.