DIY zeeschelpen windgong

Je gaat vast wel minstens één keer per zomer naar het strand. Op het zand liggen overal mooie schelpen die eigenlijk te mooi zijn om te laten liggen. Dus neem je ze mee, maar wat moet je met een verzameling schelpen? Maak een windgong! Een briesje wind is genoeg om de schelpen te laten dansen en ze maken ook nog eens een leuk geluid! Deze DIY Friday vertellen wij je hoe je een zeeschelpen windgong kunt maken.

DIY zeeschelpen windgong

Een zeeschelpen windgong maken is niet ingewikkeld en met een beetje wind overtreft het de geluiden van buiten je tuin. Hieronder staat een lijstje met alles wat je nodig hebt om een windgong van zeeschelpen te maken:

- Schelpen;

- Draad;

- Een tak;

- Een schaar;

- Een spijker (of iets anders wat scherp is);

- Een hamer;

- Touw;

- Eventueel kralen en knopen

Maak eerst een gat in alle schelpen, anders kun je ze straks niet ophangen. Hiervoor gebruik je de hamer en de spijker, maar je kunt in plaats van een spijker ook een ander scherp voorwerp gebruiken. Houd er rekening mee dat er schelpen kunnen breken tijdens het maken van gaten, dus pak genoeg schelpen! Knip nu het draad in stukken. Het aantal en de lengten van de draden maken niet uit, dat ligt aan je eigen voorkeur. Maak een knoop onderin de draden en rijg hier je schelpen, kralen en knopen aan. Als je ruimten tussen de voorwerpen wilt bewaren, moet je na elke schelp, kraal of knoop een knoop in het draad maken. Knoop nu de draden aan een klein takje. Je zeeschelpen windgong is nu af! Knoop het touw aan de tak en hang het bijvoorbeeld aan een boom in je tuin of sla een spijker in de schutting en hang het eraan. Je hebt er in de zomer een mooi uitzicht op vanaf je ligbed.

Inspiratie

Er zijn talloze versies van windmobielen met schelpen. We kunnen ze helaas niet allemaal laten zien, dus hebben we een aantal leuke windgongen uitgekozen om je te inspireren. Breng een stukje strand naar je tuin met je zelfgemaakte zeeschelpen windgong. Veel succes!

DIY zeeschelpen windgong

DIY zeeschelpen windgong