parasolvoet

Bekijk alle parasolvoeten in onze webshop.

Zonder parasolvoet blijft jouw parasol niet staan. De parasols worden apart van de voet verkocht. Hierdoor heb je altijd de vrije mogelijkheid een bijpassende voet te kiezen. In dit blog meer informatie over waar je op moet letten in jouw keuze voor een parasolvoet.

Soorten

Er zijn veel soorten parasolvoeten in verschillende prijsklassen. Bij de prijsbepaling zijn gewicht en materiaal de belangrijkste factoren die meespelen. In principe zijn alle soorten parasolvoeten geschikt voor zowel een stok- als een zweefparasol. Echter is het voor de zweefparasol belangrijk dat je een parasol voet aanschaft van hetzelfde merk als de parasol zelf. Ieder merk heeft een uniek verbindingsstuk met de parasol voet. Een zweefparasol van een ander merk dan de voet zal dus niet passen. De verschillende soorten worden met de belangrijkste kenmerken hieronder beschreven.

Grondanker - ingraaf parasolvoet

Een aantal grondankers boor je in de grond, een ingraaf parasolvoet graaf je in de grond. Een populaire voet is de Platinum ingraaf parasolvoet van de afbeelding hieronder. Andere varianten stort je met beton in jouw terras. Dit zorgt voor meer stevigheid en de mogelijkheid de parasol voet in jouw terras te verwerken.

ingraafparasolvoet

Kruisvoetstandaard

Het kruisvoetstandaard is een kruis van staal, metaal of aluminium, welke verzwaard wordt met parasoltegels. Deze voet kan verwerkt worden in jouw terras.

Vulbare parasolvoet

De vulbare parasolvoet is over het algemeen de goedkoopste optie. De voet is gemaakt van kunststof en wordt zwaar gemaakt door het met zand of water te vullen.

Massieve parasolvoet

Een massieve parasolvoet bestaat uit massief beton -of graniet. De granieten voeten zijn wat luxer en mooier dan die van beton, wat resulteert in een hogere prijs. Beide varianten kunnen ontzettend zwaar zijn. Daarom zitten er onder de meeste parasolvoeten, naast handvatten ook wieltjes gemonteerd. Deze wieltjes zijn ook los verkrijgbaar.

Gewicht van parasolvoet

Het gewicht van een parasolvoet zit ergens tussen de 20 kg en 150 kg. Het is belangrijk dat jouw parasol ook met een beetje wind blijft staan, maar het is niet de bedoeling dat je een onnodig zware parasolvoet aanschaft. Voor een stokparasol raden wij aan om een voet vanaf 25 kg te gebruiken. Een zweefparasol vraagt over het algemeen om een zwaardere parasol voet, in ieder geval vanaf 80 kg. Uiteraard is niet iedere parasol hetzelfde en speelt de grootte van het parasoldoek een grote rol. Hoe groter het doek, hoe meer wind de parasol vangt, dus hoe zwaarder de parasol voet moet zijn. Bij een tuin die weinig wind staat, gaan wij uit van de volgende combinatie:

Gewicht parasolvoet stok parasol

In het onderstaande overzicht staat de grootte van het parasoldoek met daarbij het gewicht dat de voet van de stokparasol minimaal moet hebben.

  • Parasoldoek: < 200 cm, parasol voet: 25 kg
  • Parasoldoek: 200-250 cm, parasol voet: 40 kg
  • Parasoldoek: 250-300 cm, parasol voet: 50 kg
  • Parasoldoek: 300-350 cm, parasol voet: 70 kg

Gewicht parasolvoet zweefparasol

Een zweefparasol heeft een zwaardere voet nodig dan een stokparasol. In het onderstaande overzicht ons advies van het minimale gewicht van de voet van jouw zweefparasol.

  • Zweefparasoldoek: < 250 cm, zweefparasolvoet: 70 kg
  • Zweefparasoldoek: 250-300 cm, zweefparasolvoet: 90 kg
  • Zweefparasoldoek: 300-350 cm, zweefparasolvoet: 100 kg
  • Zweefparasoldoek: 350-400 cm, zweefparasolvoet: 130 kg

 

Persoonlijk advies

 

Heb je hulp nodig bij het vinden van de meest geschikte parasolvoet? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies of bekijk het aanbod parasolvoeten en ga met een klik op de knop direct naar onze webshop.

contact_loungeset.nlnaar_loungeset.nl