parasol onderhoudDe levensduur van een parasoldoek heeft niet alleen te maken met de kwaliteit, maar met het juiste onderhoud gaat je parasol langer mee. Hieronder volgen een aantal adviezen die u helpen de parasol op een juiste manier te onderhouden.

Beschermen van de parasol

Het voorkomen van vuil en beschadigingen is het meest effectief. Dit kan je veel moeite schelen in het schoonmaken of repareren van jouw parasol. Begin daarom met een goede bescherming.

Parasoldoek coating

Er zijn diverse methodes om de levensduur van jouw parasoldoek te vergroten. De meeste parasoldoeken hebben een PU coating. Deze coating heeft een vuil- en vochtafstotende werking. Toch raden wij aan het doek eens in de zoveel tijd met de Cushion & Parasol Protector te behandelen. Deze vloeistof vormt een beschermend laagje tegen vuil, water en vocht en is ook geschikt om op tuinkussens te gebruiken. Zo blijft uw parasoldoek langere tijd in goede staat.

Parasol beschermhoes

Wij raden aan jouw parasol op te bergen in een van de parasol beschermhoezen. Hierdoor blijft de parasol vrij van stof en vocht wanneer je de parasol even niet gebruikt. Ook wanneer de parasol binnen opgeborgen wordt, raden wij aan de parasol beschermhoes te gebruiken. Het parasol doek is voor ongedierte de ideale plek om droog te overwinteren. Sluit daarom de parasol beschermhoes goed af om dit te voorkomen. Zorg er daarnaast voor dat de parasol schoon en droog de parasolhoes in gaat, zodat er zich geen schimmelvorming kan voordoen.

Parasoldoek schoonmaken

Wanneer jouw parasol na verloop van tijd er vies uit gaat zien, kun je de parasol schoonmaken. Met de Multi-Surface Cleaner Spray kun je gemakkelijk vuil en vocht uit jouw doek verwijderen. Deze zachte zeepoplossing is geschikt voor al jouw tuinmeubelen. Wanneer jouw parasoldoek toe is aan de grote schoonmaak, kun je hier 5 handige schoonmaaktips lezen over hoe je dat het beste aan kunt pakken. Niet alle schoonmaakmiddelen zijn geschikt om een parasoldoek schoon te maken en sommigen kunnen het doek blijvend beschadigen. Let hier dus goed op.

Klik op de knop voor de beschermhoezen. De overige onderhoudsmiddelen vind je hier.

naar_loungeset.nl