Ligbed

De mooiste ligbedden om te ontspannen!

21 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

21 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Ligbed

Ligbed tuin kopen

Heerlijk in je ligbed in de tuin genieten van het zonnetje? Ligbedden zijn hier perfect voor. Met alle modellen is er altijd wel een dat bij jou en jouw tuin past. Het bekendste model is het zonnebed. Dit type is gemaakt om horizontaal in de zon te liggen. Vaak is de rugleuning van een zonnebed verstelbaar, zodat je zowel plat kunt liggen als rechtop kunt zitten. Samen genieten van de zon kan perfect in een tweepersoons tuinbed. Op het strand is schaduw soms lastig te vinden. Daarom zijn de strandbedden vaak voorzien van een verstelbaar zonnescherm. De strandbedden zijn licht, inklapbaar en kunnen goed tegen felle zon en zout zeewater. als laatste type heb je de ligbank. Dit is een ligbed dat er uit ziet als een loungebank, waardoor je het kunt gebruiken als tuinbank en als tuinbed. Vaak kun je een deel van het zitvlak verstellen, zodat het een rugleuning vormt voor het ligbed.

 

Ligbedden of ligstoel

Een ligstoel is er op gemaakt om zo comfortabel mogelijk in te zitten. Daarentegen is een ligbed gemaakt om er vooral horizontaal op te liggen en minder vaak rechtop te zitten. In de ligstoel zak je weg in een prettige, ontspannen zithouding, wat nog comfortabeler is dan in doorsnee tuinstoelen. Dit maakt de ligstoel perfect om in de zon een boekje te lezen en af en toe eens de ogen te sluiten. Types ligstoelen zijn: de schommelstoel, de strandstoel het zweefbed / hangbed.

 

Ligbed voor buiten: ligbedkussens en frame

Een ligbed is gemaakt voor buiten gebruik. Daarom moet het materiaal bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden. Al onze ligbedden zijn weerbestendig waardoor ze het hele jaar buiten blijven staan en onderhoudsvriendelijk zijn. Een aantal ligbedden zijn voorzien van weerbestendige kussens of all-weather kussens. Weerbestendige ligbedkussens dienen met regen naar binnen gehaald te worden. All weather ligbedkussens zijn van zodanige kwaliteit dat ze het hele jaar door buiten kunnen blijven. Qua frame is het aluminium-, kunststof- en wicker ligbedhet meest voorkomend. Deze materialen zorgen ervoor dat de ligbedden erg licht zijn en dus makkelijk verplaatsen. Wicker is een kunststof draad dat om een aluminium geraamte gevlochten zit. De dikte van het draad en de wijze van kleuring, bepaald de kwaliteit van het wicker. Een aluminium ligbed heeft vaak een outdoor textileen bekleding. Dit is een comfortabele all-weather stof dat water, vuil en UV afstoot, waardoor het tuinbed zonder problemen het hele jaar door buiten kan staan. Een aantal ligbedden hebben wieltjes. Zo hoef je er niet mee door de tuin te 'slepen' en beschadigd het materiaal niet. Dat is zeker handig bij een groot tweepersoons tuinbed.