• Laagste prijsgarantie
  • Snelle levering

Loungeset kopen? Zie hier alle tips

Op deze pagina vind u alle informatie omtrent het kopen van loungesets & tuinmeubelen. Wij gaan o.a. in op de afmetingen, materialen, garantie en meer. Leest u deze pagina zorgvuldig door en u kunt een weloverwogen keus maken over welke lounge- of tuinset het best bij u in de tuin past.

 

Afmetingen

Allereerst is het belangrijk om de ruimte (tuin, balkon, (dak)terras, patio, serre) waar de tuinmeubelen komen te staan op te meten. Bij al onze producten staan de afmetingen en aan de hand hiervan kunt u bekijken of de loungeset of tuinset bij u op de gewenste locatie past.

 

Let op!

  • Een loungeset heeft meestal een hoekvorm met 2 lange zijdes, deze zijdes zijn niet altijd even lang.
  • Een loungeset heeft soms de hoek links zitten en soms rechts, dit kan niet altijd omgedraaid worden. Bekijk goed of deze opstelling in uw situatie past.
  • Bij de aanschaf van een tuinset met tafel moet er genoeg ruimte zijn om de stoelen naar achter te kunnen schuiven zodat u er gemakkelijk op kunt gaan zitten.
  

Functie

Loungesets zijn er in verschillende vormen en maten. Afhankelijk van de functie van de lounge- of tuinset heeft u verschillende opties. Zo kunt u ervoor kiezen om een loungeset neer te zetten om lekker een boek in te lezen of gezellig met vrienden en familie te borrellen en te ontspannen. Wilt u bijvoorbeeld ook kunnen eten aan een loungeset dan is het raadzaam om een loungeset te kiezen met een wat hogere rugleuning voor net dat beetje extra steun en een wat hogere tafel.

 

Materialen

De tuinmeubelen in onze winkel zijn gemaakt van verschillende soorten materialen. De meeste van onze tuinmeubelen zijn gemaakt van wicker of kunststof gecombineerd met duurzame materialen als aluminium en RVS.

Wicker is een draad dat met de hand wordt gevlochten (wickerdraad). Er zijn verschillende soorten wickerdraad, wickerdraad kan rond, plat of vierkant zijn. De dikte en de vorm van het wickerdraad bepalen mede het uiterlijk van een loungeset of tuinset. Een rond wickerdraad heeft een wat robuuster uiterlijk en hoe dikker het wickerdraad hoe robuuster dit oogt. Een plat wickerdraad oogt wat strakker/moderner omdat hier scherpere hoeken mee gevlochten kunnen worden. De basis van een wicker loungeset of tuinmeubel bestaat meestal uit een sterk frame van duurzaam aluminium. Aluminium is licht, sterk, onderhoudsvrij en weersbestendig. Soms worden meerdere kleuren wicker door elkaar gebruikt waardoor er een mooie kleurcombinatie ontstaat. Wicker is heel sterk en gaat jaren mee, er gaat niks boven de charme van wicker loungesets & tuinmeubelen.

 

kunststof (of kunststof wicker) producten worden gedrukt in een mal en worden niet met de hand gevlochten of in elkaar gezet. Grote kunststof producten zoals een loungeset of tuinset worden meestal pas thuis in elkaar gezet en bestaan uit een aantal panelen/onderdelen die gemakkelijk d.m.v een duidelijke handleiding in elkaar gezet kunnen worden.

 

Kussens & opbergboxen

Kussens bestaan er in vele soorten en maten. De illusie bestaat dat kussens op tuinmeubelen buiten kunnen blijven liggen in weer en wind. Dit is niet waar, er zijn maar een aantal kussens die weersbestendig zijn en buiten kunnen blijven liggen! 

 

Ten eerste de invloed van de zon op de kussens. Bijna alle stoffen verkleuren na verloop van tijd door langdurige blootstelling aan de zon. Het zonlicht zorgt ervoor dat de kleur zijn hardheid verliest en er vaal uit kan komen te zien. Sommige stoffen zijn hier gevoeliger voor dan andere. Dit kan voorkomen worden door bijvoorbeeld een hoes/cover om de loungeset of tuinmeubel te doen of de kussens op te bergen in een kussenbox of opbergbox. Als de tuinmeubelen onder een overkapping staan is dit natuurlijk ook goed.


 

Vocht is een andere boosdoener voor kussens. Iedereen kent de geur van "oud/brak" stilstaand water wel. Wanneer de kussens regelmatig in de regen liggen kan er vocht blijven zitten in de kussens. Na verloop van tijd kunnen kussens hierdoor de geur van oud water krijgen. En als ze niet helemaal opgedroogt zijn en u gaat erop zitten dan zit deze geur ook aan uw kleren wat natuurlijk niet de bedoeling is. 

Daarnaast zorgen vocht en de andere elementen van het weer ervoor dat er een groene aanslag/waas over de kussens kan komen. Men noemt dit ook wel "het weer zit in de kussens". De eerste paar keer kan dit nog met een doekje weggehaald worden maar daarna zult u de sporen van "het weer" blijven zien. De beste oplossing om dit te voorkomen is om de kussen te bewaren in een kussenbox en na de zomer op een droge plek/ zolder/ schuur.


 

Uiteraard zijn er ook weerbestendige kussens die u op uw loungeset of tuinset kunt laten zitten. De materialen die voor deze kussens gebruikt worden hebben een hele hoge kleurhardheid en verkleuren bijna niet door de zon tevens zijn deze vuil- en waterafstotend. Dit betekent niet dat de kussens overal tegen kunnen, er zal altijd na verloop van tijd een groene aanslag op komen door de vochtige buitenlucht en de ontlasting van vogels kan voor vervelende vlekken zorgen. De regen die erop valt loopt vanzelf uit de kussens. Deze kussens worden ook wel "all weather kussens" genoemd. Dit soort kussens zijn een stuk duurder dan normale kussens, maar dit brengt wel veel gemak met zich mee. Wanneer een product over deze kussens beschikt zetten wij dit duidelijk in de productomschrijving. Het is altijd raadzaam om de loungeset en de kussen te beschermen met een hoes. 

  

Garantie

Bij Loungeset.nl heeft u een garantie van minimaal 2 jaar op al onze producten. Vaak is dit in de vorm van reparatie, maar waar nodig in de vorm van omruiling of vervanging.


Losse elementen

Ziet u een loungeset of tuinset in onze winkel maar wilt u een extra onderdeel of element erbij bestellen? In de meeste gevallen kan dit en hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice via het telefoonnummer 035-8200321 of mailen naar klantenservice@loungeset.nl

 

Levering

Wij leveren in de meeste gevallen binnen binnen 1 tot 3 werkdagen. U wordt van te voren altijd ingelicht hoe laat u de loungeset kunt verwachten. Heeft u een bepaalde voorkeur voor een leveringsdatum dan kunt u dat per mail of telefoon aan ons doorgeven.

 

Showroom

Wilt u de producten graan van te voren zien of persoonlijk advies? 1 maart gaat onze showroom open op de Amsterdamsestraatweg 7 in Naarden. U bent van harte welkom en onder het genot van en kopje koffie kunt u alle loungeset en tuinmeubelen uitvoerig testen.

 

Laagste prijsgarantie

Wij hebben de laagste prijsgarantie! Dat betekent dat u bij ons altijd het goedkoopste uit bent. Voor alle informatie omtrent onze laagste prijsgarantie kunt u kijken op de pagina: Laagste prijsgarantie.


 

Als u vragen heeft over het bestellen van een loungeset of tuinmeubel of wilt u vrijblijvend advies? U kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice en wij helpen u graag verder. U kunt ons per telefoon bereiken via het nummer 035-8200321 of per mail via klantenservice@loungeset.nl

 

Loungeset.nl heeft de verschillende elementen voor je klaar gezet die kunnen helpen bij het zoeken van de meest geschikte tuinset voor op je terras. Voordat je echt over gaat op de koop, moet je wel een aantal dingen weten. Deze hebben wij op deze pagina  voor je op een rij gezet. Heb je zelf nog iets om er ana toe te voegen, laat het ons dan weten en stuur je feedback door naar info@loungeset.nl.

 

Afmetingen: Meten is weten en dat is belangrijk. Je hebt niks aan een te grote of juist een te kleine loungeset in je tuin. Houd altijd rekening met je looppaden en houd hierbij ongeveer 1 meter ruimte voor over. Bij je terras van 5x5 meter, met daarbij een looppad, kan je dus een loungeset plaatsen van 5x meter. Voor een nog ruimtelijker effect kan je de hele loungeset nog iets van de klant zetten en daarachter mooie grote en hoge planten bakken plaatsen met kleurige planten en bloemen.

 

Prijs kwaliteit verhouding: Duur is altijd retatief aangezien iemand die een tuinset zoekt van +- € 300,- een tuinset van € 600,- al heel erg duur kan vinden, terwijl de andere een loungeset zoekt vanaf € 1500,- en misschien wel naar huis gaat met een tuinset van € 4500,-. In de showroom van loungeset.nl kunnen wij zonder problemen de verschillende kwaliteiten laten zien, voelen en ervaren. Wij kunnen heel goed aangeven waar de meerwaarde zit waardoor je weet waar je meer voor betaald. De leverensduur van een duurdere tuinset, is vaak ook langer, het comfort is groter en het gebruikersgemak is makkelijker, waarbij het ook degelijker aanvoelt. Uiteindelijk heeft alles zijn prijs en is het aan jou, welke prioriteiten je stelt op het geboied van: prijs, kwaliteit, levensduur, comfort en onderhoud.