• Laagste prijsgarantie
  • Snelle levering

Groene aanslag verwijderen

Groene aanslag verwijderen, kan op veel verschillende manieren. Wij hebben de verschillende tips opgesomt, welke je hieronder kunt vinden. Maar voordat wij de gratis tips geven, moet je eerste weten waar deze groene aanslag vandaan komt?


Hoe ontstaat groene aanslag.

Groene aanslag zoals mos, algen en wieren ontstaan eigenlijk door te weinig zonlicht op de desbetreffende plek en vocht. UV straling zorgt als het ware ervoor dat deze groene organismen niet kunnen groeien. Het voorkomen van deze aanslag kan je dus door je hek/ boom goed te snoeien, zodta er genoeg zon licht komt en door de plek droog te houden.


Tips: groene aanslag verwijderen

Je weet nu hoe je groene aanslag kan voorkomen, echter is het niet altijd mogelijk dit voor elkaar te krijgen, maar wat kan je dan wel doen, om die groene aanslag zo snel en lang mogelijk weg te houden/ krijgen? Een advies van ons is, om eerst bij voorkeur met de hoge drukspuit hde groene aanslag al zoveel mogelijk weg te spuiten en daarna de onderstaande tips toe te passen. 


Tip 1: aardappelen water

Het klinkt misschien een beetje raar maar 1 van de beste manieren om je groene aanslag lang te laten verdwijnen, is door je terras schoon te schrobben met aardappelen water. Wanneer je aardappelen klaar maakt voor het avond diner, plaats dan alle geschilde aardappen met de schillen in een grote emmer water. Gebruik dit water ook om de aardappelen erin te koken. Hierna giet je alles af en het water bewaar je, om te gebruiken voor je terras. Schrob je terras schoon, met het gebruik van dit water en de groene algen zullen langer wegblijven. De enzymen van het aardappelwater, verminderen de groei van nieuwe groene algen.Tip 2: zoutoplossing

Zout onttrekt vocht en houd zelf vocht vast. Pak een grote emmer warm water en strooi en/of keuken zout. Doe een grote hoeveelheid zout in het water en zorg er voor dat het zout oplost in het water. Giet dit over je terras en daarna flink schrobben. De groene algen zullen van je teras verdwijnen.


Tip 3: Groene zeep

Hoe toepasselijk. Groene zeep helpt bij het verwijderen van groene aanslag. Het maakt niet heel veel uit welk merk groene zeep u koopt, zolang u het maar goed gebruikt en uiteindelijk verdunt. Wanneer je het niet genoeg verdunt, verandert je terras in 1 grote glijbaan en dat is voor de kleine kinderen erg leuk, maar het kan ook zeer gevaarlijk worden. Wij raden aan om het verwijderen  van de groene  algen in 2 dagen op te delen. De eerste dag verdeel je de groene zeep oplossing over je terras en de tweede dag, wanneer het er goed is ingetrokken, pak je een bezem met harde haren en nog een beetje zeep oplossing en schrob je alle groene alg zo van je terras af.

 

Tip 4: Azijn

Koop een fles schoonmaak azijn waarbij je dit kan verdunnen, maar dat hoeft niet. Je kan hierbij nog het azijn in een planten spuit doen, zodat je heer gericht het azijn op de groenen aanslag kan brengen. Het azijn is een goede ontvetter, maar ook een goede "ontgroener". Goed of spuit het azijn over de groene aanslag, laat het een klein beetje intrekken en schrob het daarna weg. Let wel op, bij houten terrassen en gevoelige natuurtegels, kan azijn een witte laag achter laten. Deze zal op ten duur verdwijnen.

 

Tip 5: Waspoeder

Voor het beste resultaat strooi je eerst het poeder over je terras en veeg je dit uit met je bezem. Waspoeder onttrekt vocht, en het is dus verstandig om dit eerst 1 avond er goed in te laten trekken. Dag 2 maak je het terras licht vochtig en schrob de groene aanslag goed los. Hierna pak je veel vuldig water en schrib je het hele terras goed schoon, en je zult zien dat je terras weer straalt. Een bijkomend voordeel, het terras ruikt ook heerlijk. Wellicht je je hierna nog alle rigchels tussens de terras tegels bestrooien met een klein beetje waspoeder. Dit laat je dan voor wat het is, en zorgt voor een langer bescherming tegen de groene algen.


Tip 6: Blue wonder + Kokend water

Het wondermiddel tegen groene aanslag heet bluewonder. Niet dat je terras verandert naar een blauw terras, maar zorgt er wel voor dan al het groen op je tegels of planken verdwijnen. Verdun een grote verhouding blue wonder in kokend heet water. Verplaats de emmer voorzichtig naar je terras en gooi dit over je terras. Hierna direct met een grove bezem je terras aanpakken.Je zult zien dat de groete aanslag verdwijnen en je etrras weer tevoorschijn komt.Tip 7: Zandstralen

Wil je snel resultaat en ook dat je terras weer brandend schoon is, ga dan je terras telijf met een zanstraler. De groene aanslag is zo verdwenen en je tarras ziet er weer als nieuw uit. Een enig nadeel is wel, het is een oppervlakkige reiniging, dus de groene aanslag kan snel weer terug komen.


Tips insturen

Heb je zelf nog een geweldige tip, hoe je groene aanslag kan verwijderen? geef deze dan door en wij zullen hem toevoegen aan de lijst. Je mag ook altijd foto's toesturen, dan vinden wij leuk. Wij hopen dat je wat heb gehad aan onze tips en wensen je veel succes met het verwijderen van je groene aanslag.

Groene aanslag op je terras is zeer vervelend, maar gelukkig zijn er veel manieren en technieken die je kan gebruiken om deze algen groei weg te halen. Het voorkomen van algen groei is natuurlijk nog mooier, maar dat wordt vaak erg lastig. Algen groei die deze groene aanslag veroorzaken, ontstaan door een combinatie van te weinig licht, vochtigheid en de begroeiing van andere organismen er omheen. Mocht je dit tegen willen gaan, dan zou je alle beplanting weg moeten halen, zorgen dat er veel zonlicht op valt en dat het droog blijft. Denkbeeldig blijft er dan weinig tuin over.

 

Groene aanslag verwijderen hoef je gelukkig maar 1 a 2 keer per jaar te doen, afhankelijk van het weer en de omgeving. Hiernaast hebben wij meerdere tips gegeven die je kunnen helpen bij het verwijderen van de groene aanslag op je terras of schutting. Naast deze tips heb je ook nog speciaal zaken die chemische middelen hebben die hardnekkig alle groene aanslag verwijdert. Mocht je meer opzoek zijn naar een goedkope en meer milieu vriendelijke oplossing, neem dan 1 van de tips over en kijken hoe verbluffende het resultaat kan zijn.