• Laagste prijsgarantie
  • Snelle levering

Houten loungesets

Houten Loungesets, zijn misschien wel de eerste loungesets die ooit zijn ontworpen, echter werden deze toen nog geen loungeset genoemd maar gewoon een hoekbank van steigerhout, hout of teakhout. De bewoording loungeset kwam pas later en is nu eigenlijk niet meer weg te denken in de tuinmeubelen branche. Je ziet daarom de meest extreme modellen en hout soorten voorbij komen, maar de meest voorkomende houten loungeset is toch wel de steigerhouten loungeset. Graag maken wij onderscheid tussen de twee meestvoorkomende hout soorten: teakhout en steigerhout.

 

Steigerhout loungeset

Een loungeset van steigerhout maken is zeer populair en dit komt omdat het relatief goedkoop hout is en in verhouding goed buiten kan blijven staan zonder dat je er veel onderhoud aan hebt. Toch moet je goed rekening houden met de kwaliteit van het steigerhout om te zorgen dat je lang kan genieten van deze houten loungeset, want wanneer je dit niet doet, kan de levensduur aanzienlijk kort zijn. Wil je meer informatie over steigerhout en de combinatie "steigerhout loungeset" klik dan verder naar de volgende informatie pagina: Loungeset steigerhout 

 

Teak loungeset

Een combinatie die je nog niet veel ziet, maar wel populair gaat worden is de teak loungeset. Teak hout is een stuk kostbaarder dan steigerhout en daarom is een teak loungeset ook duurder. Teakhout heeft als voordeel dat het goed buiten kan blijven staan en dat het hout lang mee gaat, mist u het ook goed onderhoud. Het onderhouden van een houten loungeset is erg belangrijk. Wil je meer informatie over teak loungesets klik dan verder naar de volgende informatie pagina: Teak loungesets.

 

Onderhoud en schoonmaken

Voor je teak loungeset of steigerhouten loungeset heb je speciale schoonmaakmiddelen en onderhoudsmiddelen om de levensduur van je houten tuinmeubelen te verlengen. Het is heel belangrijk dat je regelmatig je houten tuinset even verwent met een beschermingsmiddel, dit kan er namelijk voor zorgen dat die mooie tuintafel je hele leven lang mee gaat. Gebruik daarvoor speciaal voor het type hout een schoonmaakmiddel om het vuil, vet, zure regen, schimmels of aanslag te verwijderen. Deze schoonmaakmiddelen zorgen er voor dat het beschermingsmiddel wat je daarna op je tuinmeubelen aanbrengt, beter hecht en blijft zitten.

 

Houten loungesets worden vaak gemaakt van steigerhout of van teakhout. Steigerhout is hierbij de goedkopere variant en daarbij zie je ook veel zelfgemaakte steigerhouten tuinmeubelen. Op internet vind je ook veel bouwtekeningen van steigerhouten tuinmeubelen, zodat je deze eenvoudig zelf kunt maken. Uiteraard kan je ze ook laten maken of een universeel tuinsetje halen.

 

Wat zijn de voordelen en nadelen van zo'n houten tuinset? Veel genoemde kritieken zijn het onderhoud, dit moet je minimaal elk jaar herhalen. Je moet de set dan schoonmaken en daarna weer bewerken met een wax, primer of olie. Andere punten die voor houten tuinmeubelen overal gelijk zijn, is het gewicht. Hout is zwaar, dus je bank, stoel, tafel of loungeset is ook direct erg zwaar. Hierdoor kan je ze niet of moeizaam verplaatsen op je terras. Het comfort is erg afhankelijk van de kussens. Houten tuinmeubelen kan je minder makkelijk vormen, zoals dit wel mogelijk is bij wicker tuinmeubelen. Hierdoor is het zitvlak op een houten tuinset vaak vlak en hard, in plaats van voorgevormd en ergonomisch comfortabel. Je kan een houten tuinset wel comfortabel maken door het gebruik van dikke comfortabele zit en rugkussens die zijn voorzien van kwalitatief goede vulling. Dit zijn over het algemeen prijze kussens.