• Laagste prijsgarantie
  • Snelle levering

Loungeset materialen

Uit welke materialen bestaat een loungeset of tuinset eigenlijk? Dat is een vraag die wij regelmatig krijgen in onze showroom en via de webshop. Een loungeset of een tuinset kan uit verschillende materialen zijn opgebouwd en het materiaal bepaald mede de kwaliteit en het design. Heeft de tuinset bijvoorbeeld een open frame of een frame met wicker draad er omheen gevlochten? Waar bestaat het frame dan uit en wat is wicker draad eigenlijk? Zo zijn er nog tientallen vragen die wij op deze pagina hopen te kunnen beantwoorden.

 

Materialen die je kan tegenkomen bij tuinmeubelen

Hieronder vind je verschillende materialen die je tegen kan komen op 1 van je tuinmeubelen. Op deze pagina lichten we kort toe wat het is. Wil je meer van het materiaal weten, dan kan je door klikken naar het specifieke materiaal door op "lees hier meer" te klikken. Tuinmeubelen willen wij graag onderscheiden in 3 categorieën, welke je hieronder terug vindt.

Houten loungesets

Houten loungeset zijn tuinmeubelen die je kan indelen in 2 soorten hout: teakhout en steigerhout. Teakhouten tuinmeubelen bestaan al jaren, zijn tijdloos en traditioneel. Steigerhouten loungeset zijn vooral sinds 2007 populairder geworden. Over het algemeen is steigerhout goedkoper dan teakhout.

 

Lees hier meer over houten loungesets

 

Wicker loungesets

Wicker loungesets bestaan al heel lang en zijn een doorontwikkeling van Rotan tuinmeubelen. Rotan is vlechtwerk van een natuurlijk vlechtdraad, zoals riet, lianen of bambo. Dit vlechtdraad is behoorlijk onderhoudsgevoelig en duur. Hier hebben ze toen wicker voor bedacht. Wicker is een kunststof draad die je in alle kleuren en diktes kan verkrijgen. Hierdoor bestaan er dus wicker loungesets die de uitstraling hebben van het natuurlijke rotan vlechtwerk, echter doordat het wicker is, heb je er geen onderhoud aan. Het kunststof wicker draad kan namelijk niet gaan rotten zoals rotan.

 

Lees hier meer over wicker loungesets

Aluminium loungesets

Aluminium loungesets zijn loungesets met een open frame en zien er modern en strak uit. Het zijn vaak design tuinmeubelen met een zeer strakke lijn. Het aluminium is lekker licht en onderhoudsvrij. Aluminium loungesets zijn voorzien van een powder coating die het frame een mooie kleur geven.

 

Lees hier meer over aluminium loungesets