• Laagste prijsgarantie
  • Snelle levering

Teak loungeset

Een teak loungeset kopen? dan zijn er verschillende opties waar je voor kunt gaan. Je kan bijvoorbeeld je eigen loungeset bouwen van teakhout of een reeds bestaand model kopen wat al in elkaar staan. Op deze informatie pagina kan je informatie vinden over teakhout en "teak loungeset".

 

Teak tuinmeubelen

Teak tuinmeubelen zijn al jaren populair en hebben een tijdloze uitstraling. Je kan bijna alles vinden teak tuintafels, stoelen, banken, maar tegenwoordig ook teak loungesets. Wij verkopen van Life Outdoor Living een aantal prachtige teak loungesets die zijn voorzien van een hoogwaardige afwerking met all weather kussens. Ook voor andere teak tuinmeubelen kan je eens kijken bij 4 Seasons Outdoor of contact met ons opnemen.

 

Teakhout kopen

Ga je zelf een tuinset bouwen van teakhout, dan zijn er veel verschillen in de kwaliteit van het hout. Eenvoud kan je zeggen hoe waarder het teakhout is in kilogrammen, des te beter het hout is. Vaak is oud teakhout kwalitatief ook beter, maar ook duurder. Teak is een duurzaam hardhout soort en mag niet onbeperkt gekapt worden. Daarom wordt er vaak ook gebruik gemaakt van gerecycled teakhout. Dit is goedkoper, lichter in gewicht, beter voor de natuur, maar ook kwetsbaarder en vraagt dus meer onderhoud.

 

Droog teakhout

Voordat je eigenhandig aan de slag gaat met het hout, moet je er voor zorgen dat het hout helemaal droog is. Dit kan soms enkele weken duren. Mocht je nat/ vochtig teakhout in elkaar zetten, dan gaat het daarna krimpen en krijg je scheuren in het hout. Dit kan je dus voorkomen door het eerst goed te laten drogen. 

 

Jonge en oude planken

Jonge teakplanken zijn flexibeler, maar ook vochtiger. Deze planken kunnen dus meer gaan "werken" dan oude teakplanken. Het is daarom raadzaam om oude planken te kopen, aangezien deze minder gaan krimpen en ook sterker zullen zijn.

 

Duurzaamheidsklasse

Teak is een hardhout soort en daar bestaan verschillende duurzaamheidsklasse in.

1. - I is het "kernhout" uit de originele boom.

2. - II - III "kernhout" uit plantages.

3. - V "spinthout" ook wel niet verkernde hout. (tussen kern en bast/ schors van de boom)