• Laagste prijsgarantie
  • Snelle levering

Verschillende soorten tuinmeubelen

Verschillende soorten tuinmeubilair Op Loungeset.nl vind je een groot aanbod tuinmeubilair. Met zoveel keuze kan het moeilijk zijn om de ideale meubilair voor in jouw tuin te vinden. Want wat zijn de verschillen tussen een loungeset, loungebank, tuinset en een lounge dining set? In dit artikel lees je de belangrijkste verschillen.

Loungeset

Een loungeset is het meest populaire tuinmeubilair van dit moment. Hierdoor is er veel keuze onstaan tussen verschillende loungesets uitgevoerd in allerlei maten, kleuren en materialen. De meeste loungesets bestaan uit een loungebank, één of meer stoelen en een kleine tafel met genoeg plek voor een hapje en een drankje. Loungesets zijn daardoor ideaal als rustpunt in je tuin waar je heerlijk kunt relaxen. Benieuwd waarom loungesets zo gewild zijn? We schreven er al eens over in ons artikel 'Waarom zijn loungesets zo populair?' als zo populair zijn. 

Loungebank

Een loungebank is een flexibele toevoeging aan je bestaande tuinmeubilair. Als je al een tuinset hebt maak je er met een loungebank een speels geheel van. Dat gaat heel simpel: aan één kant van je tuintafel zet je de loungebank, de andere kant laat je de tuinstoelen staan. Zo heb je meer plek aan tafel en krijgt de eethoek in je tuin direct een heel andere look en feel. Een loungebank is ook op zichzelf staande een goede keuze. In een kleinere tuin is het alles wat je nodig hebt om lekker te kunnen loungen. Heb je een grotere tuin? Dan creëer je met een loungebank een intiem plekje om samen eens van de zonsondergang te genieten.

Lounge dining set

Een lounge dining set is de aanwinst voor iedereen die houdt van barbecues en diners in de tuin. Vaak is een lounge dining set uitgerust met een brede hoekbank en twee of meer aantal krukjes. Die krukjes zijn niet alleen handig voor de kinderen, want ook de barbecue chef heeft er baat bij. Hij (of zij) kan makkelijk heen en weer lopen om af en toe de saté en hamburgers om te draaien. Ben je op zoek naar een tuinset om lekker te kunnen dineren maar wil je toch het comfort van een loungeset? Dan is een lounge dining set de perfecte keuze met het beste van beide werelden.

Tuinset

Een tuinset bestaat uit een tafel en twee of meer tuinstoelen. Tegenwoordig worden tuinsets in het ontwerp steeds meer geïnspireerd door loungesets. Dit zie je duidelijk terug in stoelen met een groter zitcomfort en het toevoegen van krukjes. Er zijn tuinsets met kleine maar praktische bijzettafeltjes, geschikt om een drankje op te drinken. Maar er zijn ook tuinsets met lange tafels waar je makkelijk hele diners op uitstalt. Bij het maken van de juiste keuze voor een tuinset is het daarom belangrijk te overwegen of je ook buiten wilt eten. Het voordeel van een tuinset ten opzichte van een loungeset is dat een tuinset minder ruimte in beslag neemt. Ook ogen tuinsets meestal iets klassieker, al verschilt dit natuurlijk per design. Op Loungeset.nl vind je tuinsets met kleine en grote tafels en met 2 tot 8 en meer zitplaatsen. Of je nu veel of weinig gasten in je tuin ontvangt, zo vind je altijd een geschikte tuinset op loungeset.nl.