• Laagste prijsgarantie
  • Snelle levering

Waarom zijn loungesets zo populair?

Waarom zijn loungesets zo populair?

Sinds een aantal jaar zijn loungesets erg populair. In 2015 zet deze trend door. Steeds meer Nederlanders maken hun tuin compleet met een loungeset. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Wij hebben de drie belangrijkste redenen volgens onze klanten op een rijtje gezet.

 

Loungesets maken een relaxmomentje compleet

Bij een loungeset denk je misschien aan de felle zomerzon. maar er is zo veel meer zon dan dat. Ook in Nederland! Vanaf het eerste waterige lentezonnetje tot de allerlaatste herfstzon. Buiten zitten is natuurlijk heerlijk en al helemaal als dit kan op een mooie loungeset. Het maakt niet uit wanneer de zon op je tuin staat, want een loungeset is op ieder moment van de dag geschikt. In de ochtend met een krantje en een kop koffie op te starten. Dagje vrij? Pak je tablet erbij en tank die welverdiende vitamine D bij. 's avonds een gezellige barbeque en je blijft gewoon hangen tot de late uurtjes met een biertje en een wijntje. Je snapt het misschien al, maar er zijn zó veel relaxmomentjes waar een goede loungeset het nog net wat relaxter maakt ,dat wij ook wel begrijpen waarom loungesets zo populair zijn.

Waarom zijn loungesets zo populair?

Loungesets passen in iedere tuin

Eigenlijk is er voor iedere tuin wel een geschikte loungeset. Op de Loungeset.nl blog geven we geregeld tips voor het inrichten van je tuin en de plek die een loungeset in jouw tuin kan hebben. Want of je tuin nou groot of klein is, met mooie loungeset als eyecatcher til je iedere tuin naar een hoger niveau. Ben je een geluksvogel met een grote tuin? Dan is een loungeset ideaal om een afgeschermde loungehoek mee te maken waar je volledig tot rust kan komen. Heb je een kleinere stadstuin? Geen probleem, want in een kleine tuin creëer je met alleen een loungebank juist al heel veel extra ruimte. Met een loungebank haal je een rustpunt in je tuin. Kies je voor een loungeset in een wat kleinere tuin? Ook dat kan, want met de juiste loungeset heb jij buiten meer dan genoeg genoeg ruimte voor familie en vrienden. 

 

Loungesets zijn erg makkelijk en duurzaam

Het materiaal van loungesets wordt steeds beter en de loungesets zijn anno 2015 nagenoeg onderhoudsvrij. Zeker als je het vergelijkt met de plastic tuinstoelen of houten klapstoelen die je misschien gewend bent. Vooral loungesets met een aluminium frame en wicker bekleding zijn erg populair. Deze wicker loungsets zijn erg stevig, kunnen veel weersomstandigheden aan en zijn toch erg licht. Zo verplaats je de loungeset makkelijk als hem even in de schaduw wilt zetten. Men zegt 'na regen komt zonneschijn', maar dan is het wel zo lekker dat je meteen weer van die zonneschijn kan genieten. Met een wicker loungeset veeg je het zitvlak met een handdoek droog en zit je meteen droog in de zon. Dus weg met die gammele tuinstoelen en kies voor een loungeset. 

 

De reden waarom loungesets zo populair zijn, heeft te maken met het de enorme vooruitgang die er is geboekt in de technologie van zijn meubelen. Waarbij je vroeger slechts een tuinset/ loungeset kon kopen van hout of rotan, kan je nu kiezen voor kwalitatief duurzame producten met een langelevensduur met een onderhoudsvriendelijk karakter. Een loungeset kan je tegenwoordig gewoon het hele jaar buiten neerzetten, zonder dat je hem daarna hoeft te schurenb lakken, beitsen ect.

 

Bijna alle loungesets hebben een aluminium frame, wat niet kan roesten en dit zorgt ervoor dat de loungeset ook lekker ligt is, waardoor je hem ook eenvoudig kan verplaatsen. Om het aluminium frame zit vaak een mooi vlechtwerk gevlochten, waardoor de loungeset de uitstraling krijgt dat hij van rotan is. De moderne variant van rotan is wicker. Dit is een kunststof vlechtdraad in plaats van een natuurlijk/ houten vlechtdraad. het voordeel van wicker is dat het de uitstraling van rotan heeft, maar geen onderhoud nodig heeft, het is namelijk van kunststof. Je kan het in veel verschillende kleuren en kwaliteiten ontvangen, waardoor je veel meer mogelijkheden en variaties kan maken.

 

Waarom is de loungeset dan zo populair? dit komt omdat je door het aluminium frame en het kunststof vlechtwerk alle soorten modellen kan produceren. Je kan bijvoorbeeld een hele moderne strakke loungeset in elkaar vlechten of juist een ronde landelijke loungebank. Hier plaats je comfortabele kussens op en je hebt een tuinset die een zeer hoog zitcomfort biedt, een prachtige uitstraling heeft en past bij het design wat je binnen in je huis hebt doorgevoerd.

 

Met een loungeset haal je het comfort en het design van je interieur naar je exterieur, waardoor je geen consessies hoeven te doen in comfort of kwaliteit bij je tuinmeubelen.