Wicker

Wicker

Wij krijgen vaak de vraag, wat is wicker? Veel mensen weten niet wat wicker is, terwijl elke loungeset of tuinset die ze tot nu toe hebben bekeken, een wicker tuinset/ loungeset is. Heel simpel gezegd is wicker een vlechtwerk van kunststof draden. Bij wicker tuinsets is het vlechtswerk van kunststof draden, om een aluminium frame gevlochten, waardoor er bijvoorbeeld een mooie loungebank of tuinstoel ontstaat. Hieronder een afbeelding van een wicker lounge stoel:

 /></p>
<h2>Wicker en rotan, wat is het verschil?</h2>
<p>Wicker en rotan lijken heel veel voor op elkaar, echter zit er een heel duidelijk verschil tussen de twee materialen. Zo is wicker een kunststof draad en rotan is een natuurlijk draad die gevlochten is. Hierbij is wicker dus onderhoudsvrij en gaat het heel lang mee. Rotan is onderhoud gevoeliger aangezien het een natuurlijk materiaal is. Rotan gaat bijvoorbeeld schimmelen, rotten en uitdrogen. Door het natuurlijk proces valt een rotan tuinmeubel uiteindelijk uit elkaar. Dit zal niet of veel minder snel gebeuren van bij wicker tuinmeubelen.</p>
<p> </p>
<h2>3 soorten wicker</h2>
<p>Wicker heb je in veel verschillende kleuren en kwaliteiten, waarbij je ze terug ziet in 3 verschillende soorten. Deze 3 soorten hebben allemaal een andere eigenschap welke ik hieronder kort zat toelichten. Hierbij begin ik bij de dikste en meest sterke wicker soort en eindig ik bij de minst sterke variant.</p>
<h3><img style=

- Hularo wicker

Op Hularo wicker krijg je bijvoorbeeld 10 jaar garantie op de kleur echtheid van het draad. Mocht het draad binnen 3 jaar verkeuren door invloeden van het weer, dan heeft u hier garantie op. 4 Seasons Outdoor, wat wij ook verkopen, gebruikt op alle wicker tuinmeubelen "hularo" wicker. Het vlechtwerk is uitgebreid blootgesteld aan: zout water, chloor, lotions en uv straling, waarbij erop is gelet dat het draad niet verkleurt. Een betere kwaliteit kan je dus niet krijgen.

 /></p>
<p> </p>
<h2>Wicker onderhoud</h2>
<p>Om maximaal te blijven genieten van je wicker loungeset of wicker tuinmeubelen, is het raadzaam om zo af en toe het vlechtwerk te verwennen met een onderhoudsmiddelen. Door het <a title=onderhoudsmiddel bescherm je je tuinmeubelen beter tegen zure regen, uv-stralingen en uitdroging. Onderhoud is niet noodzakelijk, maar door het wickerdraad beter te beschermt tegen deze invloeden blijft hij er langer als nieuw uit zien en wordt de levensduur verlengt. Het is geen rotan, wat je echt moet onderhouden omdat het een natuurlijk materiaal is.

 

Wicker tuinmeubelen beschermen

Het is altijd raadzaam om je wicker tuinset te beschermen tegen weersinvloeden, maar ook andere invloeden van buitenaf zoals vogelpoep waar zuren in zitten die invloed hebben op de kwaliteit van je wicker. Een beschermhoes is dus een hele goede manier om je loungeset te beschermen wanneer je er geen gebruik van maakt. Zeker in het laag seizoen, wanneer je er geen gebruik van maakt, dan trek je de beschermhoes erover en hij is mooi beschermd tegen invloeden van buitenaf.