Filteren

Tuinbank Hout

Gekozen filters:
  1. Materiaal
    Hout

27 resultaten in Tuinbank Hout

27 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

27 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Tuinbank Hout

Hout tuinbank

De tuinbank hout is het meest populair. Dit is onder te verdelen in 2 soorten hout: teak hardhout en steigerhout. Een houten tuinbank heeft een natuurlijke uitstraling en past vrijwel bij elk design: landelijk of juist heel modern. Vaak heeft het te maken met de vormgeving van je tuinbank van hout. Is deze rond afgewerkt: landelijk, is deze rechthoekig: modern.


Tuinbank teak hout

Een tuinbank teak is van hardhout gemaakt en dat is een sterke tropische houtsoort. De beste kwaliteit is een a-kwaliteit en komt uit de kern van de “teak” boom. De nerf dichtheid is het hoogste en dus het sterkst. Een tuinbank teak is in Nederland ook altijd voorzien van een FSC keurmerk en/of het “Indonesian Legal Wood” certificaat. Teak onderhoud, daar komen wij zo nog op terug.


Tuinbank steigerhout

Een tuinbank steigerhout is enorm populair. Veel mensen zijn opzoek naar een steigerhouten tuinbank, omdat deze relatief goedkoop zijn. In vergelijking met bijvoorbeeld een hardhout zoals teak. Steigerhouten tuinbank is vaak gemaakt van vurenhout. Steigerhout is duurzaam en sterk en daarom goed bruikbaar voor een tuinbank. Een steigerhouten tuinbank heeft een stoere uitstraling, aangezien de afwerking vaak ruw is. Bij loungeset.nl hebebn wij ene groot assoritment aan steigerhouten tuinbanken.


Tuinbank Douglas hout

De tuinbank van Douglas hout is de laatste jaren erg populair geworden. Het voordeel van een tuinbank van Douglas hout, is dat het vrij goedkoop is, het is sterk en het heeft een natuurlijke impregnatie. Voor een Douglas tuinbank, moet de Douglasspar gekapt worden. Zodra dit gebeurt, ontstaat er een natuurlijke reactie in het Douglashout. Daardoor kan vocht minder makkelijk in het hout dringen en is het dus beschermd. In verhouding hoef je een douglas tuinbank, veel minder vaak te behandelen.


Tuinbank hout behandelen

Een houten tuinbank moet je behandelen. Hier heb je prachtige onderhoudsmiddelen voor zoals een teakolie, beits of een grey wash. De levensduur van je houten tuinbank kun je aanzienlijk langer maken, als je deze regelmatig behandeld. Bekijk hier de onderhoudsmiddelen.


Wanneer behandelen?

Ons advies is om dit 2x per jaar te doen. 1x begin maart, voor het zomerseizoen. En 1x in begin september, zodra de zomer aan zijn einde is. Daarbij moet je extra aandacht geven aan de poten van de tuinbank, de verbindingsstukken en horizontale vlakken, waar het water in kan blijven liggen. Vergeet ook vooral niet de onderkant, waar de druppels het langste blijven hangen.


Levensduur houten tuinbank

Er zijn naast het behandelen met teakolie, beits of een wash, nog andere simpele tips, die je houten tuinbank een langer leven geven. Plaats je houten tuinmeubelen op een verhoging. Hierdoor staan je poten niet continue op een natte ondergrond en kan de wind, onder je tuinmeubelen door blazen. Denk aan een aantal bakstenen of kunststof latjes. Plaats ze onder een afdakje of probeer ze af te schermen met beschermhoes. Zeer belangrijk is, dat het wel continue ventileert. Het mag niet gaan broeien onder je beschermhoes.