• Laagste prijsgarantie
  • Snelle levering

Tuinhuizen

Tuinhuizen kopen 

Met tuinhuizen kun je extra van je tuin genieten. Een tuinhuis kan gebruikt worden voor opslag voor bijvoorbeeld tuingereedschap of kussens en kan ook als buitenverblijf gebruikt worden. Zo heb je kleine tuinhuizen die ideaal zijn voor de opslag van je tuingereedschap en zeer luxe en grote tuinhuizen die je als huis kunt gebruiken. Het is belangrijk om eerst goed te bedenken waarvoor je het tuinhuis gaat gebruiken en daarna kun je beslissen hoe groot het tuinhuis moet worden.

 

Houten tuinhuizen

Bijna al onze tuinhuizen zijn gemaakt van kwalitatief sterk hout. De dikte van het hout zit meestal tussen de 28 en 35 mm en bij sommige tuinhuizen is dit ook dunner en is dit tussen de 16 en 19 mm.  Er worden verschillende soorten hout gebruikt en je kunt er voor kiezen om je tuinhuis te impregneren of met beits beter te beschermen tegen weersinvloeden.

 

Metalen tuinhuizen

Metalen tuinhuisjes worden meestal gebruikt als extra berging of schuur in de tuin voor gereedschap, fietsen of tuinkussens. Het grote voordeel van metalen tuinhuizen is dat ze onderhoudsvrij zijn, meestal is het staal gepoedercoat is, waardoor je in de toekomst er geen omkijken naar hebt. Bij houten tuinhuizen is er meer onderhoud nodig.

  

Het dak van de tuinhuizen

Tuinhuizen kunnen verschillende vormen daken hebben. Het zadeldak is het meest voorkomende type en hierbij heb je één hoog punt op het dak en lopen de twee zijkanten gelijkmatig naar beneden. Als een tuinhuis een lessenaars dak heeft loopt het dak van de ene kant van het tuinhuis naar de andere kant schuin af en als hij een plat dak heeft, is het dak over het gehele tuinhuis plat. Bij piramidedaken en 5 tot 8 hoekige daken zit het hoogste punt van het dak in het midden en loopt hij naar de zijkanten naar beneden af en bij een ronde dak is dit ook zo waarbij het dak in een ronding loopt.

 

Tuinhuizen met overkapping

Bij tuinhuizen met overkapping heb je een overkapping naast of voor het tuinhuis waar je droog onder kunt zitten. Je hebt tuinhuizen met en zonder overkapping en afhankelijk waar je het tuinhuis voor wilt gebruiken en de ruimte die je hebt is het handig om wel of geen overkapping te nemen. De overkapping kan verschillende functies hebben: zo heb je overkappingen waar je een auto onder kunt plaatsen, waar je droog onder kunt zitten en waar je droog spullen onder kunt stallen.