Tuinmeubelen

8 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
 1. Garden Impressions Diva stapelbare armstoel - Zilver Grijs
  Garden Impressions Diva stapelbare armstoel - Zilver Grijs
  49,95 € 65,00
  Je bespaart: € 15,05
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
 2. Garden Impressions Diva stapelbare armstoel - Licht Blauw
  Garden Impressions Diva stapelbare armstoel - Licht Blauw
  49,95 € 65,00
  Je bespaart: € 15,05
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
 3. 4SO zweefparasol Siesta 300 x 300 cm charcoal
  4SO zweefparasol Siesta 300 x 300 cm charcoal
  519,- € 619,00
  Je bespaart: € 100,-
  Nog maar 3 op voorraad
 4. Exotan San Remo loungeset - antraciet
  Exotan San Remo loungeset - antraciet
  1.495,- € 2.666,25
  Je bespaart: € 1.171,25
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
 5. Exotan Planter plantenbak 44ØxH35 - bruin
  Exotan Planter plantenbak 44ØxH35 - bruin
  135,- € 182,25
  Je bespaart: € 47,25
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
 6. Exotan Borneo tuintafel 240x100 - antraciet
  Exotan Borneo tuintafel 240x100 - antraciet
  1.295,- € 2.362,50
  Je bespaart: € 1.067,50
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
 7. Exotan Borneo tuintafel 180x90 - antraciet
  Exotan Borneo tuintafel 180x90 - antraciet
  899,- € 1.687,50
  Je bespaart: € 788,50
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
 8. Exotan Grace tuintafel 180x90 - antraciet
  Exotan Grace tuintafel 180x90 - antraciet
  725,- € 1.181,25
  Je bespaart: € 456,25
  Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

8 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Tuinmeubelen zijn meubelen voor buiten in je tuin op je terras. Tuinmeubelen kun je categoriseren in tuinstoelen, tuintafels, tuinsets, loungesets, tuinbanken. Daarnaast heb je nog de tuinmeubel accessoires.

Tuinmeubel accessoires worden gecombineerd met de tuinmeubelen en bieden wat extra gemak en comfort. Tuinmeubel accessoires zijn: ligbedden, parasols, terrasverwarming, windschermen, buitenkleden en meer. Tegenwoordig zie je ook veel overkappingen, veranda's en tuinhuizen.

De tuinmeubel onderhoud bieden wij ook, zodat ze langer meegaan en beter beschermd zijn. Denk aan beschermhoezen of onderhoudsmiddelen voor de verschillende tuinmeubel materialen.

Tuinmeubelen zijn gemaakt van weerbestendige materialen, zoals: kunststof, teak, steigerhout, aluminium, wicker of outdoor textiel.

Soorten tuinmeubelen

Je kan de tuinmeubelen verdelen in 5 categorieën:

 1. Tuinstoelen.

 2. Tuintafels.

 3. Tuinsets.

 4. Loungesets.

 5. Tuinbanken.

Tuinstoelen

Tuinstoelen worden vaak gecombineerd met een tuintafel. Samen wordt dit dan een tuinset genoemd. Tuinstoelen zijn voor buiten in je tuin op je terras en zijn gemaakt van weerbestendige materialen, zoals kunststof, wicker, aluminium, RVS, teak ect.

Rond 1960 kwamen de eerste inklapbare houten tuinstoelen. Rond 1980 kwamen de eerste aluminium inklapbare tuinstoelen in de markt. De kunststof tuinstoelen werden pas echt bekend rond 1982. Toen kwamen de witte kunststof tuinstoelen van hartman op de markt.

Je kan de tuinstoel onderverdelen in 4 soorten:

 1. Niet stapelbaar.

 2. Stapelbaar.

 3. Verstelbaar.

 4. Opklapbaar.

Tuintafels:

Een tuintafel is een eettafel voor buiten, voor op je terras. Buiten dineren gebeurt vaak in de zomer. De tuintafel heb je in 6 verschillende vormgevingen:

 1. Rechthoekig.

 2. Vierkant.

 3. Rond.

 4. Ovaal.

 5. Driehoekig.

 6. Achthoekig.

Ook de tuintafel komt in de verschillende materialen, waarbij je ook combinaties ziet. Hierbij zijn het tafelblad en tafelframe niet van hetzelfde materiaal. Materialen die je tegenkomt bij tuintafels zijn: teak, aluminium, steigerhout, kunststof, wicker, spraystone, polywood en RSV.

De gebruikelijk tuintafel hoogte is 75cm. Dit is de ideale hoogte om aan tafel te dineren. Combineer je een tuintafel met tuinstoelen, dan spreek je over een tuinset.

Hoeveel stoelen passen er om een tuintafel? De tuintafel lengte is afhankelijk, moet hoeveel mensen je buiten wilt eten. Doorgaans rekenen wij 70 cm per tuinstoel. Als voorbeeld: aan een tuintafel van 220 cm kunnen dus 3 personen aan weerszijde zitten: 220/3 = 3.1 personen.

Tuinset

Een tuinset bestaan uit een tuintafel met tuinstoelen. Een tuinset is voor buiten onder je overkapping of in je tuin op je terras en is weerbestendig. Een tuinset bestaat altijd uit minimaal 1 tafel en 2 stoelen voor buiten. Een tuinset is 1 van de eerste dingen die je vindt in een tuin. Materialen die gekozen worden zijn: teak, aluminium, kunststof, RVS, wicker, spraystone, polywood, gehard glas en RVS.

Loungeset

Een loungeset voor buiten vind je in tuinen en op terrassen. Een loungeset is een comfortabele bank voor buiten met fijne kussens. Tegenwoordig vind je een hoek loungeset ook vaak onder een overkapping/ veranda of tuinhuis bij de mensen thuis. Veel horeca en strandtenten hebben ook hun terras volstaan met loungesets. Je hebt 4 soorten loungesets:

 1. Hoek loungeset.

 2. Stoel bank loungeset.

 3. Chaise longue loungeset.

 4. Lounge dining set.

Materialen waar een loungeset uit bestaat is zeer verschillend. De 4 populairste loungesets zijn:

 • Aluminium loungeset.

 • Wicker loungeset.

 • Teak loungeset.

 • Kunststof loungeset.

Tevens heb je ook nog materiaalcombinaties, zoals teak met aluminium.

Tuinbank

Een tuinbank is een bank voor buiten die weerbestendig is. Een tuinbank vind je terug in je tuin op je terras. In de zomer wordt er het meest gebruik gemaakt van een tuinbank. De populairste materialen voor een tuinbank zijn: Teak tuinbank.

 • Wicker tuinbank.

 • Aluminium tuinbank.

 • Kunststof tuinbank.

 • Steigerhouten tuinbank.

Het aantal personen en zitplaatsen is vaak van belang, naast het materiaal. De meest verkochte tuinbank, is de 2-zits tuinbank, gevolgd door de 3-zits tuinbank.

Aanbiedingen

Tuinmeubel aanbiedingen zijn buitenmeubelen met korting. Ze zijn goedkoper, omdat ze afgeprijsd zijn. De kortingen zijn vaak in procenten afgebeeld, zoals 30%, 50% of 70% korting. Tuinmeubel winkels communiceren dan een “van” en “voor” prijs, waarbij de voor prijs en sale prijs is, die goedkoper is dan de advies verkoopprijs.

De beste aanbiedingen vind je aan het einde van het zomerseizoen. Tuinmeubel winkels willen dan van hun showroommodellen af, hebben nog oude voorraad liggen of hebben nog tuinmeubelen met schade. In de outlet vind je dan ook goedkope tuinmeubelen.


Tuinmeubel accessoires

Tuinmeubel accessoires worden gecombineerd met tuinmeubelen, omdat ze wat extra’s bieden. Dit kan zijn op het gebied van comfort, gemak of sfeer. De 7 populairste tuinmeubel accessoires licht ik uit:

Ligbedden

Een ligbed vind je buiten in de tuinen en op de terrassen. Een ligbed is er om in de zon erop te liggen. Een ander woord voor ligbed is ook wel zonnebed of desk chair.  Ligbedden vind je ook vaak terug bij het zwembad. Een deck chair is een vouwbaar ligbed, welke vaak van teakhout is.

De materialen van ligbedden verschillen. Je hebt kunststof-, teak-, wicker- en aluminium ligbedden. Alleen de ligbedden van teak vragen onderhoud de anderen zijn onderhoudsarm.

Het gebruiksgemak waar de ligbedden in onderscheiden van elkaar zijn:
- Opklapbaar.
- Rugleuning verstelbaar.
- Verrijdbaar.
- Volledige plat of niet.
- Wel of geen armleuningen.

Parasols

Een parasol biedt schaduw, verkoeling en bescherming op zonnige dagen. Het (polyester) doek van een parasol wordt ondersteunt door 6 of 8 baleinen. Heeft een parasol een volant, dan zie je een stuk textiel hangen aan het uiteinde van het parasoldoek. Centraal in het doek vind je vaak een windvanger/ stormflap, dit is een gat, zodat de wind er doorheen kan blazen.

De meest gekocht tuinmeubel accessoire is de parasol. Een parasol is voor buitengebruik en is bedoelt om de zonnestralen en schadelijke UV straling tegen te houden. De meest gekochte parasol accessoires zijn een parasolvoet en een beschermhoes. Je hebt 2 soorten parasols:

 • Stokparasol.

 • Zweefparasol.

De stokparasol wordt ook wel de strandparasol genoemd. Deze heeft centraal in het midden een stok staan. Je kan het daarmee het beste vergelijken met een paraplu alleen dan groter. Deze stok is vaak van aluminium, maar je hebt ook stokparasols van teak.

De zweefparasol heeft de stok aan de zijkant van de parasol, waardoor het doek lijkt te zweven. Het voordeel is dat een zweefparasol je gezichtsveld niet belemmerd. Een zweefparasol past mooi over een tuinset of loungeset in je tuin op je terras. 90 kg parasolvoet raden wij minimaal aan voor een zweefparasol.

Schaduwdoeken zijn een goed alternatief voor een parasol. Vaak zijn deze wel definitieve, in verband met het bevestigen van een schaduwdoek. Nesling schaduwdoeken zijn erg populair.

Tuinkussens

Tuinkussens zijn kussens voor buiten en absorberen geen vocht. Tuinkussens zijn vaak sierkussens en vrolijken je tuinmeubelen op en zorgen voor meer comfort. Madison tuinkussens en hartman tuinkussens zijn van een goede kwaliteit en bieden veel keuze. Je kan deze buitenkussens onderverdelen in:

 • Sierkussens.

 • Zitkussens.

 • Rugkussens.

 • Ligbedkussens.

 • Deckchair kussens.

 • Vouwstoel kussens.

Terrasverwarmer

Een terrasverwarmer zorgt ervoor dat je buiten op het terras verwarmd wordt. Terrasverwarming heb je in verschillende soorten: heater, terraskachel, tuinhaard, vuurschaal of vuurkorf. De manier van verwarmen verschilt:

 • Infrarood.

 • Elektrisch.

 • Gas.

 • Hout traditioneel.

Opbergboxen

Tuinkussens kan je opbergen in een opbergbox. Het is een eenvoudige manier om alle kussens van je loungeset of tuinmeubelen in 1x op te bergen. De kussens moet je droog bewaren in een droge omgeving. Een opbergbox voor buiten is een goede tijdelijk opbergplek voor je tuinkussens. Langer je kussens opbergen, dan kun je ze beter binnen neerleggen op zolder of in een droog tuinhuisje.


Tuinmeubelen beschermen en onderhoud

Het beschermen en onderhouden van je tuinmeubelen verlengt de levensduur van je tuinmeubelen. Tuinmeubelen onderhouden doe je vaak door ze te behandelen met een olie, beits, wax of een ander vloeibaar onderhoudsmiddel.

Een andere manier om de levensduur te verlengen is het beschermen van tuinmeubelen, door middel van een beschermhoes.

Onderhoudsmiddelen

Onderhoudsmiddelen voor je tuinmeubelen zorgen ervoor dat de levensduur van je tuinmeubelen langer is. Het behandelen van je tuinmeubelen met een beschermend middel of juist een speciale cleaner, zorgt voor een aanmerkelijk langere levensduur.


Teakhouten tuinmeubelen en steigerhouten tuinmeubelen moet je jaarlijks behandelen met onderhoudsmiddelen. Denk daarbij aan een teakolie of een beits voor steigerhouten tuinmeubelen. Wij hebben onderhoudsmiddelen voor de verschillende materialen:

 • Teak.

 • Steigerhout.

 • RVS.

 • Wicker.

 • Tuinkussens.

 • Parasoldoek.


Tuinmeubel beschermhoezen

Beschermhoezen voor je tuinmeubelen, beschermen je tuinmeubelen tegen regen, vogelpoep, mos aanslag en zonlicht. Door het gebruik van een beschermhoes, heb je minder onderhoud aan je tuinmeubelen en hoef je ze dus minder vaak te behandelen. Het is een eenvoudige manier om de levensduur te verlengen.

Ademende beschermhoezen zijn erg belangrijk. Aerocover beschermhoezen zijn goed voor je tuinmeubelen, aangezien er een ademend membraam in zit. Het is erg belangrijk dat het kan ventileren, zodat het niet gaat broeien.


Materialen tuinmeubelen

Tuinmeubelen kan je kopen in verschillende materialen, wat zijn de voor en nadelen van elk materiaal. Hieronder zal ik de populairste tuinmeubel materialen bespreken: wicker, aluminium, teak, steigerhout, RVS en kunststof.

Wicker tuinmeubelen

Wicker tuinmeubelen zijn erg populair en zijn geïnspireerd op rotan tuinmeubelen. Rotan zijn natuurlijke lianen welke gevlochten zijn, wicker zijn kunststof draden welke gevlochten zijn. Je hebt wicker in 3 soorten: plat wicker, halfrond wicker en rond wicker.

Voordelen wicker:
- Geen tot weinig onderhoud.
- Oogt sfeervol en gezellig.
- Kan niet rotten of schimmelen.
- Kan goedkoop zijn.

Nadelen wicker:
- Goedkope kwaliteit kan knappen.
- Goedkope kwaliteit kan doorhangen als je erop zit zonder kussen.
- Goedkope kwaliteit kan verkleuren.
- Hoge kwaliteit is duurder.

Aluminium tuinmeubelen

Aluminium tuinmeubelen zijn onderhoudsvrij, aangezien aluminium niet roest. Daarom vind je onder wicker tuinmeubelen vaak een aluminium frame. Aluminium tuinmeubelen bestaan al lang in de vorm van een tuinstoel en tuintafel, maar tegenwoordig heb je ook moderne aluminium loungesets.

Voordelen aluminium:
- Geen onderhoud nodig.
- Roest niet.
- Is licht en dus makkelijk te verplaatsen.
- Heeft vaak een moderne uitstraling.

Nadelen aluminium:
- Is erg schade gevoelig.
- Kan verbuigen.
- Is duurder van kunststof en wicker.

Teak tuinmeubelen

Teak tuinmeubelen zijn prachtige hardhouten tuinmeubelen, welke een lange levensduur kunnen hebben, mits je ze goed onderhoud. Teak heeft een warme gezellig kleur welke ook kan vergrijzen. Teak is een natuurlijk materiaal wat kan gaan werken, hier dien je rekening mee te houden.

Voordelen teakhout:
- Kan levenslang meegaan, mits je het goed onderhoud.
- Heeft een warme sfeervolle uitstraling.
- Straalt luxe en kwaliteit uit.

Nadelen teakhout:
- Vraagt elk jaar onderhoud.
- Bij slecht onderhoud, kan het snel verlopen gaan.
- Is vrij duur.
- Goedkoop teakhout gaat minder lang mee.

Steigerhouten tuinmeubelen

Steigerhouten tuinmeubelen zijn populair aangezien ze er stoer uitzien, makkelijk helemaal op maat gemaakt kunnen worden en mensen kunnen het zelf maken. Daarbij is steigerhout relatief goedkoop in vergelijking met ene hardhout zoals teak.

Voordelen:
- Je kan het zelf maken.
- Ziet er stoer en mooi uit.
- Is relatief goedkoop.

Nadelen:
- Vraagt intensief onderhoud voor een lange levensduur.
- Zelfbouwen is soms duurder dan op maat bestellen.
- Losse kussens zijn vaak duur.

RVS tuinmeubelen

RVS tuinmeubelen zien er luxe, modern en hoogwaardig eruit. RVS is een duur edelmetaal, waardoor de aanschaf ook hoger ligt dan aluminium of houten tuinmeubelen. RVS is sterk en vraagt weinig onderhoud. Zwerf roest wat bij RVS normaal is, kan je zo weg poetsen, waarna je RVS tuinmeubelen weer als nieuw lijken.

Voordelen:
- Heeft een lange levensduur.
- Ziet er hoogwaardig en modern uit.
- Is sterk.

Nadelen:
- Aanschaf is duur.
- Vraagt minimaal onderhoud.
- Goedkoop RVS heeft meer last van zwerf roest.

Kunststof tuinmeubelen

Hartman tuinmeubelen zijn de bekendste kunststof tuinmeubelen van Nederland. Deze tuinmeubelen worden nog steeds verkocht en sommigen hebben nog plastic tuinmeubelen van 20 jaar geleden in hun tuin staan. Een bewijs dat kunststof tuinmeubelen onverwoestbaar “kunnen” zijn.

Voordelen:
- Goedkoop.
- Kunnen een lange levensduur hebben.
- Vraagt geen onderhoud.

Nadelen:
- Slechte kwaliteit is slap en/of breekt snel.
- Slechte kwaliteit verkleurt snel.
- Oogt goedkoper.


Tuinmeubelmerken

Nederlandse tuinmeubelmerken zijn de voorloper op het gebied van tuinmeubel design. Veel nieuwe design elementen komen uit Nederland en worden vaak 2 a 3 jaar later in Duitsland populair. Over de hele wereld komen mensen ook naar de Nederlandse tuinmeubelmerken om producten in te kopen of om inspiratie op te doen. Hieronder een top 10 beste tuinmeubel merken van Nederland.

 1. 4 Seasons Outdoor.

 2. Taste by 4 Seasons.

 3. Hartman.

 4. Garden Impressions.

 5. Exotan.

 6. Supper club.

 7. Allibert.

 8. Keter.

 9. Suns.

 10. Kettler.


De grootste collectie tuinmeubelen online

 

Met mooie tuinmeubelen in je tuin gaat je algehele wooncomfort omhoog en Loungeset.nl helpt je graag bij de keuze van je tuinmeubels. In onze webshops kun je ons gehele assortiment met meubels voor in je tuin bekijken. Zo vind je een uitgebreid assortiment met loungesets, tuinsets, parasols, paviljoens, ligbedden in veel kleuren en van versschillende materialen. Wil jij lekker in de zon loungen kijk dan eens in onze loungeset categorie, waar wij het grootste assortiment loungesets van Nederland aanbieden, of zit jij liever in de schaduw bekijk dan het assortiment parasols met stok- en zweefparasols.

 

Om jou altijd van de nieuwste trends te voorzien zijn wij altijd op zoek naar de nieuwste productlijnen en werken hiervoor met een grote groep merken samen zoals 4 Seasons Outdoor, Garden Impressions, Buddha Lounge, Taste by 4 Seasons. Elk seizoen worden de nieuwste tuinmeubelen van deze merken aangeboden en veel van onze merken besteden veel tijd aan innovatie en gebruiken de nieuwste materialen voor hun meubels. 

 

Grote tuinmeubelen outlet met verschillende types

 Om jou van de beste prijzen te voorzien proberen wij altijd de laagste prijs op het internet aan te houden en tevens hebben wij een grote tuinmeubelen outlet met verschillende types tuinmeubelen. De prijzen van de meubels worden voortduren bijgewerkt en upgedate, dus hou onze aanbiedingen in de gaten voor de beste prijs.


Merken tuinmeubels

In ons assortiment vind je een groot aantal merken tuinmeubelen en hieronder vind je een paar merken uitgelicht:

 

Buddha Lounge

Buddha Lounge is een opkomend merk met lounge meubelen van hoge kwaliteit. In de collectie vind je sets in verschillende prijsklassen en de uitblinker van de collectie is een set die geheel is voorzien van dikke all weather kussens. Lounge als een buddha op de sets van Buddha Lounge. 

 

4 Seasons Outdoor

4 Seasons Outdoor is kwalitatief één van de beste tuinmeubelmerken in Nederland en staat zowel bekend om luxe als innovatieve designs. Zo hebben zij al meerdere kwalitteit/ design en innovatie prijzen gewonnen voor hun tuinmeubelen. Tevens geven zij 10 jaar garantie op de kleurechtheid op het hularo wicker wat ze gebruiken. Op alle andere onderdelen krijg je 5 jaar garantie. 4SO was hier de eerste in en dat geeft ook wel aan, hoeveel vertrouwen zij hebebn in de kwaliteit van hun buiten meubelen.

 

Taste by 4 Seasons

Taste by 4 Seasons biedt klassieke en moderne designs en maakt de meubels van wicker of aluminium. In het assortiment vind je zowel loungesets, tuinstoelen als tuintafels. De aluminium tuinmeubelen zijn een stuk moderner dan het wicker. Waarbij ze ook meerdere platvorm loungesets hebben. Taste 4SO geeft ook 5 jaar garantie op hun buiten meubelen.

 

Garden Impressions

Garden Impressions richt zich op het midden segment en biedt altijd scherpe prijzen. Garden Impressions biedt alles aan op het gebied van tuinmeubelen en tuinmeubel accessoires. Een kleine greep uit hun collectie: tuinstoelen, tuintafel, tuinset, loungeset, lounge dining set, ligbedden, koffietafels, parasols, terrasverwarmer, dienbladen en meer. Als je wilt, kan je met het tuinmeubel merk Garden Impressions in 1x je hele tuin inrichting. Daarbij bieden ze tuinmeubelen aan van aluminium, wicker, vironwood en polywood.

 

Allibert en Keter

Allibert en Keter produceren hun tuinmeubelen van hard geperst kunsstof en hierdoor kunnen zij tegen zeer scherpe prijzen tuinmeubelen aanbieden. Tevens hebben zij kleine sets die goed te gebruiken zijn op een balkon of een klein terras. Zoek je goedkope tuinmeubelen, dan koop je Allibert of Keter. Als je eenmaal toe bent aan iets meer kwaliteit en comfort, dan stap je over op Garden Impressions. Hierna komt de kwaliteit van Taste by 4 Seasons en als beste blijft 4 Seasons Outdoor over.

Meer weten kijk in onze webwinkel of kom bij ons langs in de winkel voor al je tuinmeubelen.