Filteren

Teak tuinstoelen

Gekozen filters:
 1. Materiaal
  Teak

22 resultaten in Teak tuinstoelen

22 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

22 producten

per pagina
Van laag naar hoog sorteren
Teak tuinstoelen

Teak tuinstoelen

Teak tuinstoelen zijn gemaakt van tropisch hardhout, namelijk teak. Teakhouten tuinmeubelen zijn sterk, duurzaam en erg mooi! Al onze teak tuinstoelen zijn voorzien van een certificaat dat het eerlijk en duurzaam teakhout is wat gebruikt is om de stoel te maken. Later meer over deze certificaten. Hieronder meer over het onderhoud van je teak tuinstoelen.

Onderhoud

Teak is een natuurlijk materiaal, namelijk een tropisch hardhout soort. Teak leent zich perfect voor het maken van tuinmeubelen, aangezien het hout een hele hoge dichtheid heeft. Daarom is het hout ook zo zwaar, sterk en geschikt voor buiten gebruik. Nieuw teak heeft een natuurlijk vet laag, een perfecte eigenschap voor het Nederlandse weer. Omdat het een natuurlijk materiaal is, vraagt teak jaarlijks onderhoud. Hieronder meer over het onderhouden van je teak tuinstoelen.

Teak onderhoudsmiddelen

Teak kan je onbehandeld laten, echter de levensduur is dan korter. Wij hebben meerdere onderhoudsmiddelen welke je teak tuinstoelen beschermen tegen vocht, algen, vogelpoep en vet vlekken.

Teak protector of teak shield

Teak protector is een onderhoudsmiddel, welke een betere kleur bescherming geven aan je teak tuinstoelen. Nieuw teak kan bijvoorbeeld al binnen 8 weken vergrijzen, als je het niet beschermd. Het beschermd niet direct tegen algengroei, vetvlekken ect.

Teak shield is een beschermer. Deze verzadigt het teakhout, waardoor vetvlekken, vocht, vogelpoep en algengroei geen kans krijgen om in het teakhout te trekken.

De beste bescherming heb je wanneer je dit 2x per jaar herhaald, maar in de praktijk zien we dat veel mensen het 1x per jaar toepassen.

Teak cleaner

Met een teak cleaner, maar je het teak schoon. Hiermee verwijder je vuiligheid en vet en dood je direct schimmels en algen van je teakhouten tuinstoelen. Zeker bij verweerd teak, raden wij eerst aan je teakhouten tuinstoelen schoon te maken met een teak cleaner,, om hem vervolgens te behandelen met een protector of shield.

Type teak tuinstoelen

Er is veel keuze in teak tuinstoelen. Het is erg afhankelijk welk type je zoekt en waarvoor je hem gaat inzetten. Komt hij aan de tuintafel te staan of is het een tuinstoel, welke je er even makkelijk erbij pakt. Ook op comfort gebied zijn er verschillen. Denk aan bijvoorbeeld een verstelbare rugleuning of een zitting met textileen? Hieronder een opsomming van de enkele populair teakhouten tuinstoelen:

 • Teak verstelbare tuinstoel.
  Zeer comfortabel door de hoge rugleuning + je kan er ook in zonnen. Is vaak ook inklapbaar.
 • Teak inklapbare tuinstoel.
  Zeer praktisch in gebruik, omdat het weinig ruimte in neemt als je hem opbergt.
 • Teak stapelbare tuinstoel.
  Praktisch in gebruik als je hem wilt opbergen neemt hij weinig plek in. Is vaak uitgerust met armleuningen en een gemiddelde rugleuning hoogte.
 • Teak dining stoelen.
  Deze vind je in alle categorieën. Vaak komt deze met een textileen zitting of wordt besteld met een tuinstoelkussen voor meer comfort.
 • Teak met wicker vlechtwerk.
  Vaak is de zitkuip van prachtig wicker vlechtwerk en het onder frame van teakhout.

Top 5 best verkochte teak tuinstoel merken

Teakhouten tuinstoelen heb je in verschillende prijsklasse en kwaliteiten. Hieronder vind je de top 5 beste verkochte teak tuinmeubel merken:

 1. 4 Seasons Outdoor.
 2. Exotan.
 3. Hartman.
 4. Supper Club.
 5. Outdoor Living.

Eerlijke teak tuinstoelen

Zoals aangeven heb je verschillende certificaten, welke aangeven of je teakhouten tuinstoelen gemaakt zijn van eerlijk teakhout. Alle certificaten hebben als doel om illegale boskap tegen te gaan, ontbossing en het uitdunnen van het tropisch regenwoud. Certificaten welke je tegen kan komen zijn:

 • FSC.
 • Indonesian Legal Wood.

Teak tuinstoelen kopen?

Wil je teak tuinstoelen kopen bij Loungeset.nl, dan kan dit makkelijk & veilig online in onze webwinkel of kom naar onze tuinmeubelenwinkel. Bij ons heb je altijd 14 dagen retourrecht en consumentenbescherming via het webwinkel keurmerk of thuiswinkel waarborg.

Veilig betalen

Koop jij je teak tuinstoelen online op Loungeset.nl, dan betaal je deze in een beveiligde omgeving, namelijk Multisafepay. Deze speciale omgeving wordt 24/7 gemonitord waarbij wij en jij de zekerheid hebben dat er veilig online een betaling wordt gedaan. Je kan betalen met alle soorten online betaalmethodes.

Bezorgen van je teakhouten tuinstoelen

Wij nemen altijd vooraf contact met je op om de bezorging met je af te stemmen. Vaak kunnen wij de volgende dag al bezorgen, maar in overleg wordt dit met je afgesproken. Onze transporteur belt je even of stemt het per e-mail met je af.

Bezorgen doen wij overal in de wereld. De meeste bestellingen gaan naar Nederland en België, maar Frankrijk, Duitsland, Spanje of Italië is ook geen enkel probleem.

Vragen over je teak tuinstoelen?

Heb je nog vragen over je teakhouten tuinstoelen, het onderhoud ervan of een andere vraag? Als specialist in tuinmeubelen hebben wij altijd een antwoord op vragen. Wij zien dan ook graag je bestelling tegemoet en wensen je veel plezier met je nieuwe teak tuinstoelen.